Lage Vuursche – Muiden

Als je begint kan je het beter maar goed doen, moeten we gedacht hebben; 44km! Wat waarschijnlijker is dat we er twee keer over gedaan hebben. Trouwens wel een hele mooie route: eerst de bossen bij Lage Vuursche, daarna de heide bij Hilversum, Spanders woud, dwars door de Ankeveense Polder, langs de Vecht (eerst koffiegedronken bij de vissersvereniging), over de Keverdijk (grasdijk), langs Hakkelaarsbrug en tot slot over de oude zeedijk naar Muiden. Dan heb je toch al veel Hollandse landschappen gezien. En niet te vergeten: langs het herdenkingsteken ter nagedachtenis van Floris V, die gods” werd 1296 op onze wandelroute vermoord. Zeer barbaars, maar hoe je het ook wend of keert dit loop je niet snel binnen een dag .

Het gedeelte Muiderberg – Muiden loopt gelijk op met het Zuiderzeepad.