Monnickendam – Muiden

Klinkt veel verder dan het is, namelijk zo een 28 km. Dit is een legendarische wandeling, velen hebben moeten aanhoren hoe erbarmelijk deze tocht was door……… de vele schapenstront. Ik ben nog nooit zoveel schapenstront tegengekomen als op die wandeling. Ook dit was een zeer boeiende wandeling eerst door de Waterlandse polderlandschappen terwijl Amsterdam op een steenworp afstand ligt, ademt het landschap hier en en al rust uit. Daarna door Durgerdam en dan richting Oranjesluizen en dat is gemeente Amsterdam, maar je buigt meteen weer van Amsterdam af. Ik vind zo een omgeving aan de buitenkant van de stad behoorlijk boeiend. Overal interessante wegconstructies (wegen, viaducten, bruggen) waar je normaal met de auto overheen raast. Blijkt het ook nog mogelijk te zijn met allerlei kruip door sluip door paadjes om als wandelaar en fietser je weg te vervolgen. Al mijmerend de weg vervolgd langs het Amsterdam-Rijnkanaal (en die is echt recht), achter de elekticiteitscentrale langs, en over de dijk naar Muiden. En op die dijk lag……….