Huize Hardenbroek, De Leeuwenburgh en Huize Hinderstein

Dit is onze (Janneke en Martin) “standaard”wandeling voor een ommetje in de buurt. De wandeling start vlak buiten Werkhoven. Meerdere malen gelopen, de foto’s zijn van de wandeling van 22 maart 2003. De route is beschreven in het boekje “Wandelgids Utrecht en het Gooi” en is 6 of 9 km lang. Over het algemeen is het behoorlijk rustig op de wandelroute, al kan het op een zondagmiddag wat drukker zijn op de geasfalteerde stukken. We lopen de route vaak in tegenovergestelde richting, omdat het laatste (dan eerste) stuk langs een drukke provincieweg loopt.

Uw101 Uw102

  • Begin van de route
  • Op de langbroekerdijk

Na het oversteken van de provinciale weg wordt het snel stiller. Het land is wel gecultiveerd, maar de kleinschaligheid van de boomgaarden, graslandjes doet zeer prettig aan. Na een paar bochten kom je op een lange eikenlaan die uitkomt bij Huize Hindersteyn. Na de rustige Rhodesteijnse laan, slaan we linksaf de Langbroekerdijk op. Op de Langbroekerdijk hebben we prachtig uitzicht op de weilanden en de afwisselende bebossing.

Na een tijdje de Langerbroekerdijk te hebben gevolgd gaan we bij het kleine huisje uit het jaar 18?? linksaf richting Huize Leeuwenburch.

Uw106 Uw110

Na Huize Leeuweburch gaan we via een oude oprijlaan richting Kasteel Hardenbroek:

Uw112 Uw114

Uw118 Uw120