Ternel – Croix Saint-Clement

Zeer veel wandelaars tegengekomen op deze dag circa 222. Op het begin van de route was in tegengestelde richting een wandeltocht uitgezet. We bleven dus “bonjour”, “bonjour” zeggen….. De omgeving veranderde langzaam van oud mijnbouwgebied in een wijngebiedje. In vergelijking met Luxemburg was de wijnbouw in dit gebied iets kleinschaliger (of hebben wij het grootschalige gedeelte gemist). Opvallend is dat meteen het gebied er iets verzorgder/welvarender eruit zag. Op het laatste gedeelte van de etappe werd onze weg geblokkeerd door een bordje “Chasse – DANGER”. Nadat wij enkele minuten in dubio hadden gezeten of we wel of niet moesten doorlopen, kwam een jager (met heus geweer) langs om het bordje te verwijderen en ons te verwittigen dat de jacht was afgelopen. In de volgende twee kilometers kwamen we telkens enkele jagers tegen. Nadat we het bos waren uitgelopen kwam er luid toeterend een Landrover aangereden met als trofee een dood wildzwijn op de motorkap….. (helaas geen foto’s van deze taferelen). Later kwamen we langs een oud Romeins aquaduct en eindigden bij het Croix Saint-Clement.