Tjeukermeer – Sloten

Het is een kouwe, maar prachtige dag. Geen wolkje te bekennen. Nadat we mijn auto hadden geparkeerd vroeg ik aan Rob of hij zijn sleutels wel bij zich had, dat was zo…… Het is al redelijk druk met hondenuitlaters langs het Tjeukermeer en daarna nog meer honden die los lopen op het erf en enthousiast ons begroeten. (Ik noem het meer vervaarlijk naar ons blaffen en grommen, maar dat klinkt zo negatief.)
Na zo een tien kilometer komen we aan in Lemmer, tijd voor een bakkie koffie met uitzicht op een binnenhaven.

Zz028 Zz029 Zz030

Van Rob mochten we niet een stukje van de route afsnijden, we moesten langs het Ir. Woudagemaal lopen. Inderdaad het is een mooi gebouw, wel lastig te fotograferen met de laagstaande zon. Helaas kunnen we de route over de dijk niet vinden, zodat we weer een stuk terug moeten lopen.

Zz031 Zz032 Zz033

Vanaf de grasdijk zagen we in de Leemsterhoek tot onze verbazing twee reeën lopen, met enige moeite sprongen ze over het hek en verdwenen in het riet.

Zz034 Zz035 Zz036

Plaatjes op De Ledijk, ondanks dat het nog maar 14.45 uur is zijn de schaduwen erg lang. Vlak voor het stadje Sloten, begon Rob naarstig in zijn rugzak te zoeken naar zijn autosleutels, steeds onrustiger, tot hij tot de conclusie kwam dat ze er echt niet in zaten…. In Sloten aangekomen zagen we tot onze opluchting dat de auto er nog stond. In een grandcafé hebben we een taxi besteld. Aan de chauffeuse hebben we uitgelegd hoe ze moest rijden, na de rekening te hebben betaald (eur 30,=), vond Rob gelukkig zijn autosleutels in mijn auto….. Eind goed al goed…