Onville – Montauville

Een prachtige etappe! Mooi bosrijk gebied, 2 herten gezien, de geschiedenis van het gebied tijdens 1914-1918….
In Prény komen we langs een voormalige burcht, dit was ooit de voornaamste residentie van de hertogen van Lotharingen, nu is het een ingeslapen dorpje.

De route is behoorlijk omgelegd in verband met de aanleg van de Ligne Grand Vitesse – Est. Gelukkig liepen we op zaterdag en konden alle verbodsborden negeren. Voor de toekomst zal het geen probleem zijn door de aanleg van een nieuwe brug.

De geschiedenis druipt van dit gebied af, het is dan ook meermalen door oorlogen geteisterd. Vooral de oorlog 1914-1918 heeft hier flink huisgehouden. Op het Cimétière Militaire de Pétant liggen ook veel Russische soldaten uit WO2. Het is ons niet duidelijk hoe die daar gekomen zijn.