Llanddeusant and Mynydd y Llan

Llanddeusant and Mynydd y Llan (Pathfinder 18 Brecon Beacons and Glamorgan)

28 juli 2004. De omgeving van de Black Mountain, de westkant van het Brecon Beacons Nationaal Park, is een echte wilderdernis, een verlaten en grotendeels leeg gebied. De wandeling is maar 12.9 kilometer, maar met moeilijk begaanbare stukken en een heuse waarschuwing vooraf over mist in de heuvels. Het vinden van de parkeerplaats was de eerste “challenge”. De wandeling was prachtig, mooie uitzichten over heuvels en zicht op The Black Mountain en geen mens in zicht. Er waren zelfs roofvogels (misschien wel de zeldzame Red Kite die je bijna alleen hier ziet) en wilde paarden. Gelukkig was er geen mist zodat we de weg makkelijk konden vinden.

Aansluitend wilden we nog ‘even’ naar Llan y Fan Fach (meer in de kleine schutting?) waar het gastenboek vol van staat. De wandeling vanaf de parkeerplaats bleek toch verder dan verwacht, vooral aan het eind van een wandeldag. Het meertje stelde een beetje teleur na de hoog gespannen verwachtingen, maar de ‘bergen’ eromheen waren mooi. Als we meer tijd en energie hadden gehad waren we daar nog op geklommen.