Scheveningen – Voorschoten

Meteen een mooie etappe door Den Haag en daardoor door een nostalgisch verleden. (Rob heb ik leren kennen op de HEAO in Den Haag vandaar..) Mooie wandeling door allerlei groenstroken tussen Voorschoten, Wassenaar en Den Haag. In Den Haag natuurlijk langs de Hofvijver, het Binnenhof, hotel Des Indes en het Vredespaleis. Opvallend is de extra beveiliging bij de belangrijke ambassades. Op het traject Den Haag CS – Voorschoten is onlangs een nieuwe NS-wandeling uitgezet waardoor het iets drukker dan normaal was op het LAW-pad. Bij het Vredespaleis zagen we de banken die deel uit maken van het project ‘Voor vrede kun je kiezen’. De betonnen banken voor het Vredespaleis zijn ontworpen door beeldend kunstenaar David Gosker. Meer dan 75 scholieren uit de eerste twee klassen van havo/vwo leverden vervolgens een mozaiekontwerp voor de banken in. Twee daarvan zijn uitgevoerd onder begeleiding van keramisch kunstenaar Moki Last.

  • Vredespaleis
  • Banken bij Vredespaleis
  • Pier van Scheveningen