Wiericke route

Nieuwerbrug – Hekendorp – Nieuwerbrug

Ik heb deze route meerdere keren gelopen, tweemaal alleen en éénmaal met Janneke. Ik vond het wel een mooie route met al die open ruimte. Janneke daarentegen vond het maar helemaal niks. Al die open ruimte en dan ook nog tegenwind….

De eerste keer gelopen op 9 januari 1994, de tweede keer is de datum onbekend. De laatste keer heb ik de route op 17 september 2004 gelopen, tien jaar na de eerste keer. Hier en daar is de omgeving enigzins veranderd omdat hier en daar iets is bijgebouwd, maar dat zijn maar kleinigheden. Bij de tweede oversteek van het spoor was een hek geplaatst en moest ik omlopen naar de tunnel, geen probleem, je moet het maar net even weten….

P9170064 P9170068

P9170069 P9170070

  • Foto 1: Vlak na de A12 een mooi overstapje op de dijk
  • Foto 2: Op de dijk langs de Dubbele Wiericke kijken de koeien me verstoord aan.
  • Foto 3: Vlak voor de Oukoopse molen.
  • Foto 4: het bestaat nog wel de onbewaakte spoorwegovergangen, helaas worden ze voor de wandelaar steeds zeldzamer.