Sexbierum – Sint Jacobiparochie

Het is een winderige, buiige, gure dag. Typisch een dag omlekker thuis een boek te lezen, maar we gaan toch vrolijk verder wandelen. Vanwege het weer hebben we de route iets korter gemaakt dan we oorspronkelijk in gedachten hadden. Dat halen we morgen wel weer in.

Het is bijna drie jaar geleden dat we op dit punt gestopt zijn, maar we herkennen de Liackamastate meteen. Na een zigzaggend paadje bereiken we de zeedijk. Deze dijk zien we regelmatig terug. Eerst 5 kilometer de dijk volgen… Na een omweggetje via Sint Jacobiparochie gaan we weer richting zeedijk en bereiken bij het beeld van de Slikwerker het einde van deze etappe.

Omdat het Friese kustpad niet erg wilde vlotten hebben we er meteen een tweedaagse van gemaakt, we hebben overnacht in hotel De Posthoorn in Dokkum.