Sint Jacobiparochie – Holwerd

Tsja, gisteren wat minder gelopen, dus dat mag vandaag ingehaald worden. Vanaf “Zwarte Haan” volgen we eerst 10 kilometer zeedijk. We hadden verwacht dat dit een doodsaai stuk zou worden, maar in de vroege morgen is de allesoverheersende stilte zeer aangenaam. Afwisselend lopen we de dijk aan de zeekant, polderkant en bovenop de dijk.

Vanwege de overvloedige regenval van de voorgaande dagen wijken we iets van de route af. We lopen niet langs de slootkant, maar nemen een klein weggetje door het gehucht Westernijtsjerk in de richting van Ferwerd. Na Ferwerd passeren we Hogebeintum, een prachtig terpdorp (zie ook de foto’s). Na het afwisselende stuk door de dorpjes gaat de route weer richting zeedijk en eindigen we de etappe zoals we begonnen met uitzicht op Terschelling en Ameland.