Fribourg – St. Quirin

Het begin van de etappe is het vervolg van het merengebied. We beginnen het gevoel te krijgen dat zodra er een rustpauze wordt genomen dat meteen betekend dat er een regenbui moet vallen. Met een gerust hart zien we dat er in het ‘Etang du Stock’ wel water staat. We hadden verwacht dat we op het stuk van het kanaal ook het meer zouden zien liggen, helaas zien we voornamelijk alleen de dijk. Op het bruggetje bij de kruising van ‘Canal des Houillieres’ en ‘Canal de la Marne’ heb je prachtig uitzicht over de verschillende omliggende meren. Na het plaatsje Gondrexange veranderd het landschap vrij snel in een heuvellandschap en zouden we in theorie de Donon moeten kunnen zien liggen. Het zicht is echter belabberd. Vlak voor St. Quirin worden we getrakteerd op de een fikse regenbui.

  • Etang du Stock
  • Canal des Houilleres
  • Typisch Frans boerendorpje, brede hoofdstraat, weinig tuin Landange)
  • Zo te zien: na Aspach, voor Niderhoff