Vic sur Seille – Fribourg

Het eerste dorpje wat we tegenkomen is Marsal. Aan het begin van het dorp treffen we een imposante oude stadspoort met daaraan gekoppeld een interessant zoutmuseum, als we iets verder doorlopen is het een dorp als vele andere dorpen. Vlak voor Dieuze begeeft mijn rechterschoen het: de voorkant van de zool laat los. Met een veter bind ik de zool weer vast wonder boven wonder werkt het goed. Een vijftal kilometer later zal ook de linkerzool dezelfde behandeling ondergaan. Het dorpje Tarquimpol is een schiereilandje in Etang du Lindre, tot onze verbazing was het meer echter bijna geheel leeg.

  • Oude stadspoort van Marsal
  • Creativiteit aangespoord door Rob
  • Ook in Frankrijk zijn er lange rechte wegen
  • Vlak bij Dieuze laat de zool los van mijn rechterschoen