Entre roches et mont Beuvray

Entre roches et mont Beuvray (La Nièvre …à pied nr 37)

De rondwandeling start in het kleine plaatsje Larochemillay. De wandeling is erg mooi, vrij zwaar door warme weer en veel stijgen. Onderweg nauwelijks mensen tegengekomen alleen wat boeren. De dieren waren des te angstaanjagender. Loslopende blaffende honden, een egel die zijn best deed zijn aanwezigheid te ontkennen, en als klap op de vuurpijl koeien die over hetzelfde smalle weggetje liepen op weg naar een andere wei. Janneke durfde niet te kijken, wij stonden al tegen prikkeldraad aangedrukt en konden nergens heen, zij werden opgejaagd door hond en boer. Janneke dacht dat het 10 stieren waren, volgens Martin (die wel keek) waren het ongeveer 6 koeien, wat kalveren en een erg grote stier. Uiteindelijk liepen ze allemaal met een boogje om ons heen, gelukkig.