Le lac des Settons

Le lac des Settons (La Nièvre …à pied nr 31)

Vrijdag 29 juli 2005. Na een paar warme dagen is het eindelijk koel genoeg om te gaan wandelen. Voor de zekerheid maar een schaduwrijke tocht gekozen: rond het Lac des Settons. Het meer heeft tal van kleine strandjes en een paar mooie campings. Vreemdgenoeg niet veel mensen gezien. Op weg ernaar toe een ongeluk, of nasleep ervan, gezien. Auto helemaal in elkaar (over de kop geslagen) man stond er gewoon naast! Gelukkig Fransen voor ons die de man konden helpen; hulp was al onderweg. Eind van de wandeling kwam er wederom onweer opzetten. Veel regen (niet erg met capes aan), maar ook flitsen en donder (minder fijn bij water). We durfden niet zo goed over de dam te lopen die ons van de auto scheidde. Hebben er uiteindelijk hard overheen gerend.