Vollenhove – kruising N50 (Emmeloord)

Na de brug bij Vollenhove loop ik de Noord-Oostpolder in. Hier verwacht je alleen maar rechte saaie wegen, maar dat valt zeer mee. Na een stuk over de polderdijk ga ik in het Voorsterbos in. Dit bos is een van de oudste bossen van de Flevopolders, het is omstreeks 1940 aangelegd en het is ondertussen een fraai afwisselend bos geworden. Het gedeelte langs de Enservaart is een lange rechte streep van ongeveer 5 kilometer, door de begroeiing langs de weg en de doorkijkjes naar de huizen/boerderijen verveelt het niet. De akkerrand langs de Enservaart is door agrariërs opengesteld, zodat de route onverhard is en je geen last hebt van het verkeer. Mede hierdoor bestaat maar zeker 80% (ongeveer) van deze etappe uit onverharde wegen.

  • Voorsterbos
  • Zwerfkeien in het bos
  • Troosteloze bushalte die aan vervanging/schoonmaak toe is…