De Rijp – Alkmaar

De Rijp is niet zo ver weg, maar toch nog tweeënhalve uur bezig geweest om het startpunt met het openbaar vervoer te bereiken, en dat terwijl de verbinding eenvoudig is. Helaas sloot niet alles naadloos op elkaar aan doordat het zondag was en doordat er werk aan het spoor gaande was.
Samengevat: met de trein naar Utrecht, dan met de trein naar Amsterdam CS (omleiding via Hilversum) en tenslotte met de bus rechtstreeks naar De Rijp (9 strippen). Lekker de krant gelezen…
De eerste kilometers keutelen we lekker door de buurtschappen Graft, Noordeinde en Driehuizen. Ondanks dat we in de polder lopen is het landschap lekker afwisselend. Bij Akersloot gaan we met een elektromotorpont over het Noordhollandsch Kanaal aan de overkant stappen we het café van Annie binnen voor een mok warme chocolademelk. Verderop in de Boekelermeer Polder valt het ons op dat er veel boerderijen en huizen er armetierig en/of leeg bijstaan. Weldra blijkt dat ook hier de VINEX-expansie is doorgedrongen en er veel schoons verloren gaat voor ‘de vooruitgang’ van Nederland.

  • Noordeinde, het watertje heet heel toepasselijk ’t Meertje
  • bruggetje voor Driehuizen