Haut-Koenigsbourg – Ribeauvillé / Châtenois – Haut-Koenigsbourg

Wijzer geworden van de voorgaande dagen skippen we een gedeelte van de route en gaan naar een lager gedeelte, natuurlijk moet het overgeslagen stuk nog wel een andere keer ingehaald worden. We besluiten om de route vooraf maar alvast in twee gedeelten te splitsen zodat we tussen de middag kunnen beslissen of we alles zouden gaan lopen. ’s Morgens vroeg bij Haut Koenigsbourg is het prachtig weer. De paden hebben relatief weinig sneeuw aan deze zonzijde van de heuvel. Het begin is wel een beetje opgevroren zodat het enigszins glad is. Redelijk snel dalen we af en laten het kasteel achter ons liggen.

Vrij gemakkelijk lopen we richting Ribeauvillé, vanzelfsprekend wordt het zonnetje afgewisseld met een sneeuwbui. In Ribeauvillé bestellen we bij een praatgrage Fransman een paar broodjes (of was ik zo praatgraag in het Frans?). Na het oppeuzelen van de broodjes gaan we op weg voor het tweede gedeelte van de etappe.
’s Morgens was het mooi weer geweest bij Haut Koenigsbourg, maar ’s middags moesten we in een forse sneeuwbui de berg weer op. Na de auto weer sneeuwvrij gemaakt te hebben, glibberden we weer naar beneden.

Kasteel Haut Koenigsbourg
In de verte kasteel Haut Koenigsbourg
In de bossen op de Dassenberg
Eén van Les Trois Chateaux (Haut-Ribeaupierre, Saint-Ulrich en Guirsberg) in de sneeuw.