Kruising N50 (Emmeloord) – Swifterbant

De weersvoorspelling gaf aan: in de ochtend buien en flinke wind, in de middag opklaringen. Bij vertrek van huis zag het weer er redelijk uit, echter bij aankomst bij het vertrekpunt klopte de weersvoorspelling wel degelijk. De eerste kilometers naar en over Schokland waren dan ook behoorlijk nat en winderig. Na het zuidpunt van Schokland werd het gelukkig droog, zodat er bij de 10 kilometer over de dijk bij het Ketelmeer alleen maar last was van een sterke tegenwind. Het oversteken van de Ketelbrug vond ik niet prettig, hoog (enigszins last van hoogtevrees), over een smalle ventweg met verkeer van twee kanten en vlak langs de rand van de brug……. Na de brug duikt de route meteen het Ketelbos in. Bij de Visvijverweg is een bushalte, echter ik had niet goed gekeken op internet, op zaterdag stoppen bij deze halte geen bussen. Nog even 2 kilometer doorgelopen naar het centrum van Swifterbant om daar de bus te pakken.

  • voormalige haven Schokland
  • Middelbuurt (Schokland)
  • Zuidermeerdijk
  • Ketelbrug met links de bekende windmolens