De Rijp – Purmerend

Na drie dagen stromende regen, klaart het eindelijk op. Tijd om naar buiten te gaan voor een wandeling. In De Rijp is het dorp in rep en roer vanwege de tweejaarlijkse eindpresentatie van het samenwerkingsverband kunst op kamers. Helaas hebben wij te weinig tijd om overal te gaan kijken. Op één of andere manier kunnen we tijdens een wandeling niet de tijd vrij maken om ergens te lang te blijven ‘hangen’. Het grootste gedeelte van deze wandeling lopen we langs water, met name een lang gedeelte langs het Noordhollandsch Kanaal. Het genoemde kanaal is echter niet kaarsrecht zodat de wandeling leuk blijft. Op een gegeven moment verlaat de route het Noordhollandsch Kanaal om een blokje om te maken. De toegevoegde waarde van het blokje om wordt ons niet duidelijk.

  • Het raadhuis van De Rijp .
  • Voormalig Fort Spijkerboor.
  • Langs het Noordhollandsch Kanaal.