Swifterbant – Lelystad Haven

Het weer is deze keer compleet tegenovergesteld aan de vorige etappe, lekker zonnig zomerweer. Als ik de bus verlaat deelt de chauffeur me nog eventjes fijntjes mee dat de Visvijverweg niet in de zone van Swifterbant valt, en of ik daar de volgende keer rekening mee wil houden… Ok..
De wandeling verloopt voorspoedig, het is wederom erg rustig. Hoewel ik kilometers over een fietspad loop, kom ik noch fietsers, noch wandelaars tegen. De akkerbouwers daarentegen zijn rijkelijk aanwezig op de velden, deze zomerse dag moet er gewerkt worden dat is duidelijk.

  • Windmolens zijn een gezichtsbepalende factor in Flevoland. Hier de bekende rij bij de A6.
  • Op sommige stukken kan het gras (en de brandnetels) erg hoog zijn.
  • De Batavia en Batavia Stad zijn toeristische trekpleisters.