Balimore – Ardanaseig

Dinsdag 25 juli 2006. Deze dag de auto laten staan. Het is wederom mooi weer ± 20° + zon. We hebben de vorige dag in Oban een wandelkaart gekocht van onze directe omgeving en wandelen nu vanaf de gehuurde cottage naar het Ardanaseig Hotel aan de oever van een meer.
Twee uur over de heuvels; het laatste kwartier over een gigantische oprijlaan door een mooi aangelegd park. We bestellen een Full tea (sandwiches, shortbread, fruitcake, scones en natuurlijk thee) die we (of liever: Janneke) niet op krijgen. We zitten mooi buiten met uitzicht op het meer, terwijl in de verte trouwfoto’s worden gemaakt en binnen gebiljart wordt. Er lopen 2 kleine reetjes over het veld. Weer terug door de heuvels.

De wandeling kan ook als rondwandeling gemaakt worden door te starten vanaf het hotel over het weggetje langs Ardanaseig Lodge totdat dit overgaat in een voetpad en over de heuvels loopt naar Ballimore. Vandaar de landweg aflopen naar de single track road. Daar linksaf naar Kilchrenan en Ardanaseig.

  • Foto’s van de wandeling.
  • Full tea, Ardanaseig Hotel.

Loch-awe