Isle of Iona

Isle of Iona (Pathfinder 31 Oban, Mull and Kintyre)

Maandag 31 juli 2006. Naar Iona. Het kostte ons 2 uur om van Tobermory naar de boot te komen. We kwamen aan in de regen; de abdij bekeken. Bleek bloeiende oecumenische beweging te hebben; ook aftakking in Nederland. Naar tearoom om een beetje voor de regen te schuilen. Bijna lieten we onze wandelplannen varen, maar ineens klaarde het op.

De wandeling is in twee gedeeltes opgesplitst van 5,6 en 8 kilometer. Omdat we de noordelijke helft al bijna hebben gelopen op weg naar de abdij, lopen we alleen nog het zuidelijke gedeelte. We hadden verwacht veel wandelaars tegen te komen, maar de meeste mensen in sportieve kledij blijken toch niet veel verder te komen dan het kleine plaatsje Baile Mór waar de ferry aankomt. Al wandelend blijkt hoe klein Iona is al spoedig zien we de zee aan de westkant van ht eiland, daarna zien we na een beklimming ook al snl de zuidpunt van het eiland. Schapen blijken hier ook zeewier te eten en lopen gewoon over de golfbaan! Met de boot van 16:15 uur terug. Daarna onwaarschijnlijk mooie route van de zuidkant van Mull naar de noordkant van Mull (scenic route naar Salen).

  • Ferry FionportIona, Cross
  • Abdij (2x).

  • Foto’s wandeling Iona