Lelystad Natuurpark – Zeewolde Trekkersveld

Op de reis naar Lelystad Natuurpark wederom vertraging met de trein, deze keer heeft een vrachtwagen een viaduct geramd. Ook deze keer wordt het leed verzacht met een kop koffie, ditmaal een cappuccino op station Amersfoort (zie ook ettape 6). De laatste weken is het prachtig weer geweest, met de laatste dagen zelfs een officiële hittegolf. Op deze wandeldag is het met 23 graden prima wandelweer, de hele dag is het dreigend grijs, maar het blijft droog.

De eerste tien kilometer heb ik al gelopen met ettape 6, dit komt omdat het Knarbos niet met het openbaar vervoer is te bereiken. Vanzelfsprekend, purist als ik ben, wil ik de gehele route lopen. Dan maar een gedeelte dubbel lopen. De verbinding Lelystad – Zeewolde levert een mooie etappe in drie delen op. Het eerste gedeelte gaat over en schelpenfietspad langs luchthaven Lelystad en de RDW testbaan, continu blijf je nieuwsgierig koekeloeren tussen de bomen door naar opstijgende vliegtuigjes en auto’s met piepende banden op de testbaan. Het tweede gedeelte gaat door het Knarbos, met onverwachte poeltjes en doorkijkjes. Op het derde en laatste gedeelte heb je het gevoel dat je de echte oversteek maakt omdat je dan tussen de velden doorloopt. Een agrariër heeft zijn land opengesteld voor wandelaars, hierdoor wordt asfalt zoveel mogelijk vermeden. In de lente en de zomer liggen de akkers er prachtig bij.

  • Graanveld (2x)
  • Aardappelveld