Nijkerk – Almere Haven

Ik was even vergeten hoever de aanlooproute van station Nijkerk naar de Nijkerkersluizen was…(ca 4km). Op zondag rijdt de bus niet dus heb ik (dom) besloten om het stuk wederom lopend af te leggen. De weervoorspelling had aangegeven dat het ’s ochtends droog zou blijven en in de middag kans op buien. De middag begon deze dag al om 11 uur ’s ochtends en de eerste bui duurde ongeveer anderhalf uur. Omdat het regende, kon ik het boekje niet continu lezen en liep daarom op de tekens. Volgens mij staan in het Hulkensteinse Bos echter overal tekens, zodat ik minimaal een rondje van 3 km heb gelopen om op hetzelfde punt weer uit te komen. Het was overigens wél een heel mooi extra rondje. Door de overvloedige regen leek het bos wel in tien centimeter water te staan. Erg mooi, erg drassig allemaal.
Om alle extra kilometers te compenseren besluit ik om vanaf de Stichtse Brug rechtstreeks naar Almere Haven te lopen en het ommetje via het Cirkelbos en de Hoge Vaart te laten voor wat het is. Op zondag rijden er vast geen bussen bij de Vogelweg en De Kemphaan. Het boekje zegt in ieder geval dat er geen bussen rijden en ik wil het niet gaan controleren.

  • Besjes aan een boom
  • Eemmeer
  • Stichtse Brug
  • (géén foto’s van het Hulkensteinse Bos, vanwege hevige regenval…..)