Almere Haven – Muiden

Het Pionierspad is sinds 2004 de vervanger van het oude Flevopad. Het pad loopt dwars door Flevoland. In feite wordt er gewandeld op de bodem van de Zuiderzee, die nog geen halve eeuw droog ligt. Niet alleen de naam werd veranderd; tevens bevatte de route niet langer het deel langs de Randmeren bij Dronten en Zeewolde. De Gemeenten Dronten en Zeewolde vonden dat hiermee juist een prachtige route wegviel en in 2005 is daarom besloten dit stuk route onder de oude naam Flevopad te heropenen

Na de haven vervolg ik de route langs het Gooimeer, na een paar kilometer gaat de route iets meer landinwaarts door het mooie Kromslootpark. Het geluid van de A6 is in dit park wel goed hoorbaar. Via de Hollandse Brug verlaat ik Flevoland en kom ik weer in het ‘oude’ land. Muiderberg straalt als vanouds weer één en al rust en gemoedelijkheid uit. Een paar surfers op het strand, een paar oudere mensen laten met de fiets hun hond uit.
Via de dijk bereik ik het eindpunt van deze LAW: Muiden.

  • Paaltje belaagd door slakken
  • Kromslootpark
  • Aanmoediging voor deelnemer triathlon
  • Het strand van Muiderberg, met aan de overkant Almere