Madeira: Van Achada do Teixeira naar Pico Ruivo

Van Achada do Teixeira naar Pico Ruivo

We blijven een beetje in de buurt van São Jorge en Santana. De wandeling is naar het hoogst punt van Madeira: Pico Ruivo op 1.862 meter hoogte. We rijden van Santana naar Achada do Teixeira, de weg is met enorme gaten in het wegdek niet in al te goede staat, maar we bereiken wel al een hoogte van 1.592 meter. Het wandelpad wordt zeer goed onderhouden en is bijna de hele weg naar de top verhard met ingemetselde stenen. Bij aanvang van de wandeling is het weer prachtig, maar hoe dichter we bij de top komen hoe meer mist de berg inkapselt. Uiteindelijk op de top aangekomen is het uitzicht nihil. Na een kop koffie banjeren we door de mist terug.

  • Op voorgrond de ‘Homem em Pé’ (man van steen), op de achtergrond Santana.
  • Uitzicht andere kant op…
  • Topje vóór Pico Ruivo
  • Uitzicht op Pico Ruivo