Okkenbroek – Rijssen

Een paar dagen voor de wandeling had een zware storm Nederland lam gelegd. Het hele treinverkeer lag stil, snelwegen waren afgesloten en er was veel stormschade. In de bossen was de schade ook goed zichtbaar, op sommige plaatsen was het pad door de omgevallen bomen nauwelijks begaanbaar. Het graspad langs de Regge was door de regen zeer zompig geworden en was ook moeilijk begaanbaar.
We starten in Okkenbroek met veel wind en regen, pas na zo een tien kilometer is het pas redelijk droog en kunnen de regencapes af. Er blijven echter de hele dag dreignde wolken boven ons hoofd hangen. Ondanks dat het een zware tocht was, komen we (met Rijssen in het zicht) tot de conclusie dat het een goede wandeldag was.

 

  • Canadese begraafplaats op de Holterberg
  • In de fietsenstalling van de Bosschool schuilen we even voor een fikse regenbui
  • Zunasche Heide