Sluis – Eede

Onderweg naar Sluis, koop ik in Tilburg een strippenkaart en een koffie. De strippenkaart en de koffie krijg ik vrij vlot, maar na een paar minuten kom ik erachter dat er een gedeelte van het wisselgeld (EUR 30,=) ontbreekt. Natuurlijk ga ik verhaal halen bij de kiosk, het meisje achter de balie verwijst mij echter naar de manager. Hij vertelt mij dat ze me zullen opbellen als de kas is opgemaakt, dan kunnen ze zien of mijn verhaal klopt. Op de boot van Vlissingen naar Breskens belt hij inderdaad op en zegt het bedrag te gaan overmaken. Dat is prettig! In Sluis verbaas ik me over de hoeveelheid toeristen die er in dit seizoen al rondlopen, als ik éénmaal opweg ben kom ik nog een paar fietsers tegen, maar dat wordt na het passeren van het pontje de “Ik Kobus” snel minder. Het gedeelte tussen Middelburg (België) en Eede is een een puzzeltje omdat de route er behoorlijk heen en weer slingert, gelukkig is de route goed aangegeven met markeertekens.

  • Laatste blik op Sluis
  • De pont “Ik Kobus”
  • Tsja, vele grenspalen, de tweede staat wel héél dicht bij een voordeur van een huis in Eede