Rotterdam – Nieuwerkerk a/d IJssel

Klinkt niet als een aantrekkelijk vertrekpunt: Rotterdam, maar vanaf station Rotterdam Noord lopen we in korte tijd naar het mooie gebied rondom de Bergsche Voorplas. Na het plaatsje Terbregge lopen we het recreatiegebied de Rottemeren binnen. We zien wandelaars, fietsers, paardrijders, golfers, nordic-walkers, konovaarders, mountainbikers, wielrenners, skeelers etc. Toch heeft iedereen voldoende ruimte. Na de Pekhuisbrug laten we de meeste recreanten achter ons en lopen langs de Rottemeren naar Zevenhuizen. In verband met de aanleg van de wijk Nesselande maakt de route noodgedwongen gebruik van de drukke weg Zuideinde tussen Zevenhuizen en Nieuwerkerk a/d IJssel. Hopelijk wordt in de toekomst de route verlegd naar het nieuwe natuurgebied in de Eendrachtspolder.

  • Uitzicht vanaf de heuvel van de skibaan bij de Bergsche  Bos
  • Molen bij Zevenhuizen
  • Haventje bij de Hennipsloot