Braakman – ‘s-Gravenpolder

Na drie treinen en drie bussen (één teveel eigenlijk) soepeltjes het beginpunt van de route bereikt. Eerst ongeveer 9 kilometer naar het busstation van Terneuzen om met de bus de Westerscheldetunnel door te rijden. Voor het eerst dat er een stukje met de bus onderdeel vormt van de route, normaal gesproken wordt er gebruik gemaakt van bruggen en pontjes, maar dat is hier niet mogelijk. De ‘ondertocht’ gaat gesmeerd, ieder half uur gaat er een bus. Vanaf de bushalte is het maar een klein stukje naar ‘s-Heerenhoek, de route gaat daarna voornamelijk over stille dijkjes in het polderland. De hele dag twijfel ik tussen zonnebrand smeren of regencape pakken. Vlak voor ‘s-Gravenpolder komt de regen met bakken uit de hemel. Uiteindelijk kom ik licht verbrand met doorweekte schoenen thuis.

  • De toerit naar de Westerscheldetunnel
  • Nisse
  • Heggenreservaat bij Nisse