‘s-Gravenpolder – Krabbendijke

Op de reis naar de wandeling zie ik op de verschillende stations redelijk wat wandelaars, eenmaal aan de wandel zijn alle wandelaars verdwenen en heb ik het rijk alleen. Na de bui van de vorige etappe, kijk ik soms angstvallig naar boven of het weer zo gaat regenen. Het blijft de hele dag droog. De wandeling gaat al snel over de dijk van de Westerschelde. De dijk is vrij bochtig en het scheepvaartverkeer op de Westerschelde vrij druk, hierdoor is de wandeling niet saai. In Hansweert is het oude kanaal gedempt. De oude sluizen liggen er vreemd bij: er groeit gras waar vroeger water stroomde. Ook in Kruiningen is zoiets vreemds, de toegangsweg naar de opgeheven veer ligt er nog strak bij, alhoewel het gras groeit tussen de klinkers en de gebouwen beginnen er enigzins vervallen uit te zien.

  • De Westerschelde.
  • De oude sluis van Hansweert
  • Het oude dorp Valkenisse is bij een stormvloed in 1682 overstroomd en voor goed verloren. In de jaren 90 van de 20e eeuw zijn de resten van het dorp weer zichtbaar geworden. Na jaren serieus acheologisch onderzoek, is om de resten te beschermen het gebied weer afgedekt met een laag zand. Amateur archeologen zijn hier niet gewenst.