Huy – Andenne

Een relatief korte etappe vandaag (18 km), een goed moment om het begin niet te kunnen vinden en om een keer fout te lopen… De Britse wielerploeg die bij ons in het hotel bivakeert, komen we veelvuldig tegen. Bij het ontbijt maken ze heerlijke broodjes voor onderweg, dat lijkt ons ook wel wat! Vanuit Huy gaat de route omhoog en we laten de bewoonde wereld snel achter ons In het gehucht Bousale passeert de vrouweneditie van de Waalse Pijl ons, de groep is nog vrij compact. In Andenelle schuilen we in een snackbar voor de regen, terwijl de mannenversie van de Waalse Pijl passeert. Later horen we in de gite ‘Moulins de Krevet’, dat Kim Kirchen de heren-wedstrijd heeft gewonnen en dat Marianne Vos de dames-wedstrijd op haar naam schrijft.

IMG_1254

IMG_1258 

  • Het teken van de Compostella-route
  • Bois Mélart
  • Doorkomst van de vrouwen (met mooi weer)
  • Doorkomst mannen in Andenelle (in de regen), foto genomen vanuit de friterie
  • Vlak na Huy (St. Leonard) (2x)