Lauwersoog – Leens

Vanaf de haven van Lauwersoog loop ik naar het fraai aangelegde recreatieterrein rond het water ‘Nieuwe Robbengat’. Na een bakkie koffie steek ik de provinciale weg over naar het natuurgebied/militair oefenterrein Marnewaard. De route loopt om het schietterrein heen, dus daar heb ik geen last van. Er is een nepdorp gebouwd voor militaire oefeningen, het heeft zelfs een naam: Marnehuizen. Bij het dorpje Vierhuizen beland ik weer in de gewone wereld. Via het Robersummerpad loop ik precies tussen de dorpen Zoutkamp en Ulrum door. Het landschap wordt nu voornamelijk bepaald door grote zeer fraaie boerderijen en slingerende kanalen.

  • Startpunt bij Lauwersoog
  • Binnenhaven van Lauwersoog
  • Marnewaard (militair oefenterrein)
  • In de verte Marnehuizen (militair nepdorp)
  • Dijk van de Westerpolder (Vierhuizen)
  • Zuidema’s Klap (Zoutkamp)