Leens – Warffum

Het is nog redelijk stil op straat in Leens als ik het dorp uit wandel. Bij het museum ga ik rechtsaf om zo de Wierdenroute te volgen. Eerst langs het Hunsingokanaal later langs de Warfhuister Loopdiep. Het dorpje Warfhuizen is snel gepasseerd, na dit dorp volgt de route tot Maarhuizen de drukke N361. Toch heb ik gelukkig niet veel last van de drukke weg. Baflo en Rasquert zijn leuke Wierdendorpen (terpdorpen). Na deze plaatsen voegt de route zich tot aan Breede weer bij de drukke N361. Ik ben vroeg, dus vlak voor het Warffumerbos installeer ik me op een bankje om lekker een tijdje te gaan lezen. In Warffum wordt ik hartelijk ontvangen door de gastvrouw van de Stee & Stoetje.

  • Voor Warfhuizen
  • Abelstokstertil
  • Kruising met Pieterpad (Maarhuizen)
  • Kerkhof Maarhuizen
  • Uitzicht bij Maarhuizen