Amberley – Steyning

Om in Amberley te komen heb ik een behoorlijke treinreis achter de rug met de overstapplaatsen: Utrecht, Rotterdam, Brussel, Londen St. Pancras en Londen Gatwick. Maar omdat het meeste goed aansluit gaat de reis behoorlijk voorspoedig. ’s Morgens ben ik iets vroeger dan afgesproken bij het ontbijt en laat dan ook meteen het alarm afgaan. Bij het ontbijt zijn er nog 5 andere South Downs Way-wandelaars die ongeveer dezelfde dagafstanden lopen als ik. Af en toe beland ik in een georganiseerde wandeltocht, die meestal dan ook de andere kant op lopen. Gedurende de ochtend ben ik voortdurend morning, hello of hai aan het zeggen. Natuurlijk vergeet ik niet om verder om me heen te kijken en te genieten van het landschap. Bij het plaatsje Washington kruist de route de snelweg A24, ik kies voor de omweg door het plaatsje. Er is koffie! Ook bij Steyning kies ik niet voor de kortste aanlooproute, maar zorg ervoor dat ik morgen niet belachelijk veel hoef te lopen.

  • B&B Amberley: Riverside House, mooi gelegen naast de river Arun, ontbijt in soort cafetaria.
  • B&B Steyning: Chequer Inn, inn voor de workingclass people… Kamer moet opgeknapt worden
Sullington Hill
Chantonbury Hill