Wallsend – Heddon-on-the-Wall

Na een overnachting in een hotel in de droevige wijk Jesmond van Newcastle Upon Tyne begin ik aan het Hadrian’s Wall Path. Het begin van de Hadrian’s Wall Path in Wallsend is eveneens droefgeestig. De eerste kilometers is voornamelijk langs een industriegebied die aan de rivier Tyne ligt en daarna enkele kilometers door een smal half verwaarloosd park aan de rivier (waarschijnlijk ’s nachts niet helemaal pluis). De boulevard bij het centrum van Newcastle is dan ook een verademing om langs te lopen. Brede paden, restaurants en tearooms maken het een gezellige boel. Daarna volgt er weer een gedeelte van Newcastle tot een Newburn dat ik vrij vaak naar achteren kijk wat daar gebeurd, niet een geheel veilig gevoel dus. Na Newburn heb ik het gevoel dat de wandeling echt begint, de bebouwing verdwijnt en maakt plaats voor een meer toepasselijk landschap.

  • B&B Newcastle Upon Tyne: Verlopen hotel (Dene Hotel) in de wijk Jesmond
  • B&B Heddon-on-the-Wall: Houghton North Farm, hostel bij boerderij met gezamelijke woonkamer en keuken, aardige mensen.
Wallsend
River Tyne
Newcastle met Milenium Bridge
Lemington
River Tyne
River Tyne