Beukenburg

De NS-wandeling Beukenburg is oorspronkelijk een wandeling uit de serie ‘Utrecht te voet’.
De Utrecht te voet wandelljinen zijn ontwikkeld door Stichting Wandelnet en tot stand gekomen dankzij financiële steun van het VSBfonds, Bestuur Regio Utrecht, de gemeente Utrecht en het wandelprogramma van Agenda 2010 van de provincie Utrecht.

De wandeling start vanaf station Bilthoven en gaat vrijwel direct het natuurgebied De Leyen in en door Landgoed Beukenburg. Via een groene strook in het landschap gaan we langs Groenekan en Blauwkapel, daarna komen de onvermijdelijke ontmoetingen met de snelwegen rondom Utrecht. In Utrecht loopt het ontspannen langs de Maliebaan en langs de gracht naar Utrecht Centraal.

  • Het verloren kerkhof
  • Een paar bomen (3 stuks) zijn erg goed voor het mileu
  • Fort Voordorp