Maascorridor

Op het parkeerterrein van station Venlo loopt de creditcard vast in het toegangsapparaat. Natuurlijk op de knop gedrukt voor hulp, na verloop van tijd spuugt het apparaat (letterlijk, maar zonder consumptie) de kaart weer naar buiten. Dit proces hebben we nog een keer herhaald, voordat we besluiten om de auto elders te parkeren. We wandelen door het leuke en mooie centrum van Venlo naar de Maas, die we vervolgens blijven volgen tot de pont naar Steyl (ook leuk). Het gedeelte tussen Nabben en de A73 is niet fraai, maar de snelweg moet op een verantwoorde manier gepasseerd worden. Het bos van Revensheide en het Galgenvenn zijn daarna weer een verademing. In Kaldenkirchen nemen we weer de trein naar Venlo. Toch vraag ik me af waarom de moderne Duitse trein niet doorrijdt, het laatste stukje van Kaldenkirchen naar Venlo gaat nog met een vrij oude trein.

  • Venlo
  • De Maas
  • Runderen onder viaduct A73
  • Klooster bij Tegelen
  • Pont naar Steyl
  • Galgenvenn
  • Pendelzug… (2x)