Kromme Rijngebied

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft in 2006 een wandelfolder uitgegeven met de naam: “Wandelen langs sluizen, gemalen en stuwen”. De folder beschrijft bij elk waterwerk wat precies de functie is, erg informatief en interessant. Mij gaat het natuurlijk om de 17 kilometer lange wandeling zelf.

De start is bij kasteel Hardenbroek bij Werkhoven en gaat over het gelijknamige landgoed naar de Langbroekerwetering. Op de Broekweg ga ik over een smalle plank naar een mooi maar een beetje overwoekerd pad, erg leuk. Via Werkhoven wandel ik over rustige wegen naar het Amsterdam-Rijnkanaal en vandaar langs de Caspergouwsewetering en de Oude Kromme Rijn terug naar Kasteel Hardenbroek. Dankzij het prachtige weer ook een prachtige wandeling.

  • Landgoed Hardenbroek (2x)
  • Mooi wandelpad bij Broekweg 

  • Priorij Gods Werkhof
  • Amsterdam-Rijnkanaal
  • Het Hoogheemraadschap aan het werk
  • Oude Kromme Rijn