Driebergen/Zeist – Vreeswijk

De NWB (Nederlandse Wandelsport Bond) heeft enkele bekende paden zoals het Marskramerpad, Graafschapspad, Visserspad en Lingepad, al jaren geleden laten opnemen in het routenetwerk van de stichting Wandelplatform-LAW. Het wandelpad “Rondom de Dom” is met enkele andere paden achtergebleven bij de NWB.

De wandeling start bij station Driebergen-Zeist en gaat via een asfaltweggetje naar Odijk. Vlak voor Odijk stroomt de Kromme Rijn, deze volgen we tot en met Amelisweerd. Na Amelisweerd komen we meer in de bewoonde wereld en lopen via een fraai fietspad door Utrecht Lunetten. De snelwegen, spoorbanen en bebouwing is dichtbij, maar is niet echt storend. Dat hoort nu eenmaal in een wandeling in dit gebied. Hetzelfde geldt voor de rest van de wandeling langs het Lekkanaal, op het kaartje is Nieuwegein continue in beeld, in de werkelijkheid is Nieuwegein veelal verscholen achter de bomen.

  • Bunnik
  • Lentebloesem
  • Nieuw Amelisweerd
  • Plofsluis
  • Prinses Beatrixsluis
  • Vreeswijk