Zaanse Schans

Een NS-wandeling blijft een mooi fenomeen, het is eenvoudig te bereiken, goed aangegeven en gaat meestal langs de mooiste plekjes. Wél heeft het als nadeel dat het op zondag soms irritant druk kan zijn op deze wandelingen. Het iets mindere weer, overigens uitstekend wandelweer, en werk aan het spoor zorgen ervoor dat we ons niet in een grote groep bevinden. Vanaf station Zaandam Kogerveld wandelen we door het stadspark Jagersveld naar de Kalverpolder en De Engewormer (ook polder). We kunnen kilometers ver kijken, hierdoor houden we ook goed zicht op de industrieterreinen van Zaandijk. Bij de Zaanse Schans stuiten we plotseling op toeristen. Japanners, Chinezen, Duitsers en Nederlanders verdringen elkaar om zo gunstig mogelijk op de foto te komen. Op weg naar het station van Koog aan de Zaan ruiken we de cacao. Is het lekker? Of worden we er juist misselijk van?

  • Hercules windmolen
  • De Adelaar
  • Zaanse Schans (2x)