Deventer – Vaassen

Eerste etappe van de Veluweweg! De Veluweweg is niet zo lang, dus na deze nog twee te gaan. Gelukkig loopt de route in Deventer langs wat mooie straten, zodat je een goed beeld krijgt van de gezellige, levendige stad. Via de spoorbrug steek ik de IJssel over en heb zo nog een mooi aanzicht op de stad. Twello krijg ik niet echt te zien, vlak voor de provinciale weg buigt de weg scherp af naar Bruggenbosch. In het plaatsje De Vecht loop ik naar café De Vecht voor een kop koffie. Ik heb een leuk gesprek met de waardin en een gast over de huizenmarkt. Als haar complimenteer met het leuke café, krijg ik een rondleiding langs alle zalen. Het blijkt ietsjes groter te zijn dan ik dacht.

  • Deventer, Deventer met de IJssel en Deventer in de verte (met de Ossenwaard op de voorgrond)
  • Langs de spoorlijn bij De Hoven
  • Gerrit is alweer 50!
  • Voor Vaassen