Boxmeer – Vierlingsbeek

Altijd leuk om een NS-wandeling (Maasheggen) met de auto te benaderen, voelt een beetje recalcitrant.

Het is carnaval en in Boxmeer maakt men zich op voor de Heilige Mis in de St. Petrusbasiliek, uit allerlei straten lopen de mensen verkleed naar de basiliek. Het is mooi om te zien dat hier carnaval op een traditionele wordt gevierd. Via het Kerkpad lopen we in de richting van de Maas, niet iedereen blijkt in de kerk te zitten of op een andere manier carnaval te vieren. We komen in het begin aardig wat joggers en fietsers tegen. Tot het sluizencomplex van Sambeek gaat de route vlak langs de Maas. Vervolgens loopt de route over gras- en zandpaden door het voor Nederland unieke en kleinschalige Maasheggenlandschap. De dichte meidoornhagen verdelen de grasgroene uiterwaarden in kleinere weilanden.

  • Boxmeer
  • Stuw- en sluizencomplex Sambeek
  • Natuurgebied Maasheggen
  • Uitzicht vanaf de Groeningse Bergen