Tenerife: Cruz de Gala

Volgens Spaans gebruik nuttigen we eerst een koffie in de bar van een restaurantje langs de doorgaande weg. Het is een komen en gaan van bezoekers. Als we beginnen met de wandeling dalen we af via een zig-zag weggetje naar een kleine open vlakte, waar hier en daar op zeer kleinschalige wijze producten worden geteeld. Na het oversteken van de vlakte lopen we door een ‘oeroud-regenwoud’ (volgens de beschrijving). Na het bereiken van de top van Cruz de Gala staan we voor de keuze of afdalen via een (easy) klauterpartij of omlopen via een makkelijker weg. We kiezen natuurlijk voor de easy klauterpartij en nog even verder geklommen naar de top van de Pico Verde. Na de afdaling van de Pico Verde lopen we weer terug naar Restaurante Fleytas…

  • Voor ons bijzondere begroeiing
  • Op weg naar de top van Cruz de Gala
  • Uitzicht vanaf Cruz de Gala
  • De route…

  • Uitzicht vanaf Pico Verde (2x o.a. het eiland La Gomera)
  • Steenmannetje
  • Aanwijsborden