Tenerife: Montaña de la Botija en Montaña Samara

Een relatief korte wandeling van ongeveer 2 uur over de enorme lavalandschappen aan de voet van de Pico Viejo. Op de parkeerplaats is het redelijk druk met dagjesmensen, even snel de auto uit, een foto schieten, eventueel nog even Montaña Samara oplopen en op naar het volgende punt in de reisgids. Als we vijf minuten op weg zijn is het meteen volledig stil om ons heen en als we halverwege zijn proberen we iets te horen, maar het is volledig stil. In dit kale landschap zijn er ook geen vogels te bekennen. We lopen van de ene top naar de andere top en weer naar de auto.

Bij de auto aangekomen blijkt iemand een tas kwijt te zijn, met alle papieren, paspoort en sleutels. Gelukkig heeft iemand anders de tocht nogmaals half gelopen om de tas op te halen. De tas stond nog bij de rustplaats op de eigenaar te wachten.

  • Start van de wandeling richting Montaña de la Botija
  • Verschillende lava-landschappen (2x)
  • Pico Teide en Pico Viejo
  • Janneke op de top van Montaña de la Botija
  • Wederom Pico Teide en Pico Viejo
  • De mist komt snel op
  • Janneke op Montaña Samara