Afferden – Plasmolen

Tweede pinksterdag, het land is in tweeën gespleten. De ene helft is actief aan het wandelen, fietsen of tuinieren, de andere helft ligt lekker passief in de tuin of aan een water.

In de bus van Nijmegen naar Venlo zitten veel wandelaars voor de jaarlijkse wandeltocht van WSV Milsbeek. Ik ga echter verder met de bus tot Afferden. De eerste kilometers van de tocht loopt gelijk op met het Pieterpad. Omdat ik van zuid naar noord loop, kom ik relatief veel wandelaars tegen. Ik denk dat van de 25 tegenliggers er 23 het Pieterpad lopen. Vlak voor Gennep splitst de route. Het Pieterpad gaat door Gennep, het Maas-Niederrheinpad loopt om Gennep.

Bij de Mokerplas ontmoet ik de groep die passief de dag door brengt, ziet er ook wel lekker relaxed uit.

  • Het Quin (2x)
  • Waterlelies en kikkers
  • Bijenkasten

  • Ottursum
  • Het Zwammetje
  • In de buurt van Milsbeek
  • Mokerplas