Goch – Kevelaer

Na een lekkere overnachting in hotel Litjes ga ik lekker vroeg op pad, het wordt deze dag meer dan 30 graden… Mijn eigen standaard is om niet te wandelen boven de 25 graden, maar soms moet je de regels negeren. Voor de hitte echt toeslaat ben ik klaar met de wandeling om 13:45 sta ik op het station van Kevelaer en om 14:09 vertrekt de trein naar Kleve… Alhoewel,  er wordt omgeroepen dat de trein een onbekende vertraging heeft opgelopen en op het bord verschijnt +130 minuten. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen en komt er na 20 minuten toch een trein. De communicatie is dus ook bij Deutsche Bahn lastig, al heel wat mensen hadden het station al verlaten.

In Kleve de bus gepakt naar Nijmegen, van Nijmegen de trein naar Utrecht (behoorlijk vol vanwege een kapotte ICE trein van de DB) en van Utrecht weer op een bus naar huis vanwege werkzaamheden op het spoor. Klinkt als een kleine wereldreis, maar het verliep allemaal behoorlijk voorspoedig.

  • Vlak na Goch (2x)
  • Yep, ik loop op de Nierswanderweg
  • langs de Niers
  • Schloss Wissen
  • Pelgrimsoord Kevelaer (2x)
  • Station Kevelaer