Lardon Chase, Moulsford and Streatley

Zoals gebruikelijk met losse wandelingen in het buitenland hebben we enige moeite om het startpunt van de wandeling te vinden. Maar na een kleine aanwijzing van een lokale golfspeler vinden we de parkeerplaats vrij snel. De golfspeler is er niet voor niets, want de eerste kilometer van de wandeling gaat over de golfbaan. Ook op de golfbaan krijgen we aanwijzingen van een drietal golfspelers op leeftijd, we zullen wel zien wie er als eerste het ‘clubhouse’ bereikt. We volgen eerst een paar paden met prachtige namen: Ridgeway en The Fair Mile. Helaas is het uitzicht niet optimaal door het mistige weer. Vanaf Moulford tot aan Streatley volgen we de River Thames, een heel ander landschap. Na een stop bij The Swan in Streatley voor een ‘afternoon tea’, hebben we genoeg energie om de beklimming van de Lardon Chase aan te kunnen.