Amsterdam – Weesp

Toch wel bijzonder een wandelpad met zoveel historie in zich. Het wandelboekje en de de plekken onderweg herinneren vaak aan het verleden. Op de eerste dag al langs het Anne Frankhuis, Joods Historisch Museum, Joodse wijk, Auschwitzmonument en De Hollandse Schouwburg.

Mooi om wandelen en historie aan elkaar te koppelen.

Vanaf het centraal station slingert de route langs de Herengracht, Keizersgracht en de Prinsengracht naar het Waterlooplein, heerlijk door het centrum van Amsterdam. Voor mij hoeft een wandling niet per definitie door een natuurgebied te lopen, een stad of dorp heeft ook zijn charme. Via het Oosterpark, Indische Buurt en het Flevopark gaat de route naar Diemen. In Diemen wordt de route tijdelijk iets minder interessant tot het Diemerbos is er veel bebouwing. Via de spoorbrug bereiken we het station van Weesp.

  • Brouwersgracht
  • Rembrandtsplein
  • Auschwitzmonument
  • Hollandse Schouwburg
  • Slavernijmonument
  • Ander landschap na spoorbrug bij Weesp